whole-house farmhouse remodel after eating nook in open floor plan
Photo: Jim Westphalen
« »

Learning from Experience

Cold air, meanwhile, pushed through the dry-stacked stone foundation, a 19th-century design aimed at relieving the pressure of snowmelt by allowing it to seep into the cellar and down through its dirt floor.

The couple remedied their cold feet—and began a new life as learn-as-you-go renovators—by sealing up the foundation with spray foam insulation. They also asked Clark's firm, Smith & Vansant, to make fixes in and around the master suite and dining room, eliminating the powder room and upgrading the bath and closet space.

Shown: An eating nook that connects to kitchen and family room in the open floor plan.
Ask TOH users about Remodels & Upgrades

Contribute to This Story Below