built-in bookshelves in this home office upgrade with desk area and powder room
Photo: Shelly Harrison
« »

From Unused Space to a Home Office Full of Smart Storage

Married neuroscientists Vivek Unni and Tamily Weissman-Unni, owners of an 1870s house in Cambridge, Massachusetts, started out with a new baby and a simple goal. "We needed a first-floor bathroom with a changing table," says Tamily. But they were also saddled with a dark front entry next to a front room that served as an ad hoc mudroom, and a "treacherous" narrow staircase. So they asked their general contractor to rethink the entire space. Now, a desk niche makes use of a corner with natural light, augmented by recessed ceiling fixtures. Fold-back window shutters, pale flooring, and clear sight lines make the light-filled room feel much larger than it is.

See more of this transformation in From Unused Space to a Home Office Full of Smart Storage.
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below