dining room of colonial revival home
Photo: Tria Giovan
« »

Embracing the Layout

They could live with the existing layout, complete with a narrow galley kitchen and a single bath upstairs. Both baths as well as the kitchen needed updating, as did the living room built-ins, which had survived the years with Hansel-and-Gretel-style trim. The logical spot for Sharyn's office, the guest room, lacked storage and desk space, and landscaping was nil, aside from a ragged, sun-blocking rhododendron that hid the pretty, porch-like breezeway. Worse, the house, a classic 1930s energy guzzler, leaked air like crazy.

Shown: The original three-corner cupboard was revived with semigloss paint, and the original oak floors were refinished with polyurethane.
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below