open bath sitting area before bath remodel
Photo: Stacey Brandford
« »

Before: The Wrong Layout

The whirlpool tub was also tough for bathing two young kids, the shower was tiny, and the double vanity held pipes, not storage. "Something had to give," recalls Stephen, and it did. First, Lockhart erected a wall, cutting the L into two rectangles, one for the reimagined bath and the other a nursery, both entered from the hall. She also walled off a window to hide pipes and hold a single vanity flanked with ceiling-height storage cabinets. The tub, toilet, and shower moved to better spots, and period-style finishes make the room "finally feel like it belongs to the house," says Stephen. Adds Anamaria, "I now adore bath time—both mine and my daughters'."

Shown: The sprawling, 350-square-foot L-shaped bath plus sitting area lacked function—and privacy.
Ask TOH users about Bathroom

Contribute to This Story Below