a study with a bar in this remodeled, light-filled colonial home
Photo: Ken Gutmaker
« »

Functional Entertainment

The couple, who think nothing of inviting in 70 neighbors for a nonprofit fund-raising event, viewed the first-floor study as spillover gathering space, with a niche for Bryan's bar. "These days, you don't need an office because you do your work on your laptop in whatever room you're in," Emily points out.

First, however, a thicket of trees in the front yard had to come out to allow in more sun. Poorly proportioned ceiling coffers had to go, and the first floor and adjacent patio needed to be leveled and unified. As for decor, "I didn't want it to feel like it does when kids take over the space," says Emily, who was pregnant at the time and now follows the cluttered wake of her 23-month-old son.

Shown: A box bay replaced a set of doors off the kitchen, allowing an eating area to sidle up to the built-in banquette. Chair and pillow fabric: Kravet. Wall paint: Benjamin Moore's Arctic Gray
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below