the Newton Centre, MA TV project remodeled family room
Photo: Anthony Tieuli
« »

Family Room: After

A Dedicated Family Room Where the Kids Can Hang Out

The porch footprint became a 13-by-14-foot family room, where adults and kids alike can play games and watch television. Alternatively, the younger set can take over the family room while the grown-ups kick back in the living room; a doorway between the two spaces allows for easy interaction and circulation. Both entries to the family room were finished with pocket doors, so the space can be closed off to shut out the sound of loud movies or video games. Because the sofa wall is on the street-facing side of the house, smaller windows were placed high up to give the room some privacy without sacrificing natural light.

Paint: Benjamin Moore
Windows: Marvin Windows and Doors
Family-room pillows: Dash & Albert
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below