the Newton Centre, MA TV project remodeled kitchen
Photo: Anthony Tieuli
« »

Kitchen: After

A Kitchen for a Family that Loves to Cook

The room was made longer and wider by removing a second stairway and relocating the half bath. Now it boasts plenty of cupboards and drawers for storage, as well as a handy (and compact) 3-by-4-foot prep island where cooks can chop and slice their way through recipes, thanks to a thick top of end-grain sapele wood. White painted cabinets with antiqued-brass hardware were designed to mimic those in the adjacent butler's pantry, original to the 1915 house and lovingly kept intact during the renovation. Glass-fronted upper cabinets flanking the sink and window underscore the room’s bright, airy feel.

Cabinets and hardware: Crown Point Cabinetry
Cabinet paint: Farrow & Ball
Dishwasher and refrigerator: GE Monogram
Microwave and range: GE Café
Island top: The Grothouse Lumber Company
Counters: CaesarStone from Stone Technologies
Faucets and fixtures: Kohler
Backsplash tile: Dal-Tile
Lighting: Yale Appliance and Lighting
Powder-room ventilation fan: Broan-NuTone
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below