A new tub alcove created from an existing wooden deck bath remodel
Photo: Jürgen Frank

After: Bathroom With a View

Chop up a narrow space to make it feel bigger? It sounds counterintuitive, but that's just what made this new North Salem, New York, master bath seem more spacious. When Katherine Daniels and Josh Leicht bought their 1860s farmhouse, the first-floor powder room and second-floor full bath sufficed for the married couple. Then two sons came along, followed by a live-in babysitter, and their home went from cozy to cramped. So they turned a seldom-used office adjacent to the master bedroom into a bath with country views.

The new tub alcove was bumped out onto an existing wooden deck; it sits on a raised platform that conceals plumbing and wiring and protects them from the elements.
Ask TOH users about Bathroom

Contribute to This Story Below