What They Did
Raised the Floor in the family room—now two steps up from the mudroom and two steps down from the kitchen.

Bumped out the family room, adding a door to the living room on one side and a vestibule leading to the new patio door on the other. A bay of windows creates a niche for a table and chairs.

Added a half-wall to define the kitchen entrance while preserving a feeling of openness.

Closed up the side door along the kitchen's sink wall to allow for more work space and create a niche for wall ovens.

Put in a doorway from the kitchen into the dining room, creating sight lines from one end of the house to the other.

Added a box bay of windows in the dining room.

Enlarged the mudroom and built a portico over the outside door.

Added a screened porch behind the garage.
Ask TOH users about Befores and Afters

Contribute to This Story Below